maanantai 10. marraskuuta 2014

Blogihaaste: Viisi rakkainta paikkaa Jyväskylässä

Haastoin itseni ja muut opiskelijalähettiläät kertomaan viisi tärkeintä tai rakkainta paikkaa Jyväskylästä. Tässä oma Top 5 -listani:

Kortepohjan ylioppilaskylä: opiskelija-arkea parhaimmillaan

Kortepohjan ylioppilaskylällä on iso rooli elämässäni, sillä asuin siellä ensimmäiset neljä yliopistovuottani. Aluksi majailin kolmen hengen solukämpässä, kunnes sitten parin vuoden päästä muutin yksiöön. Tältä ajalta on jäänyt mieleen monia hauskoja ja ei-niin-hauskoja muistoja: yömyöhäiset keskustelut kämppisten kanssa, bileitä 20 hengen yksiöissä, yksin asumisen ilo ja vapaus, musiikkia jumputtavat sekopäiset naapurit, kärähtäneen ruoan haju käytävillä, yksiön sinapinkeltaiset kaapit ja vetoisa ikkuna... Sanotaanko näin, että näihin vuosiin mahtuu paljon naurua mutta myös paljon tuskan hikeä ja hampaiden kiristelyä.

Nykyään en enää asu ylioppilaskylän opiskelijakämpässä vaan tilavassa yksiössä erään kivan herrasmiehen kanssa. Kovin kauaksi en kuitenkaan jaksanut muuttaa, sillä postinumero on pysynyt samana. :D

Marraskuinen näkymä Kortepohjan ylioppilaskylästä. Etualalla näkyy Kortepohjan historiallinen Rentukka-baari.

Yliopiston pääkirjasto: kampuksen monitoimitalo

Mitä ikinä elämässäni etsinkään, löydän sen todennäköisimmin yliopiston kirjastosta. Sen lisäksi, että kirjasto on täynnä iki-ihanaisia kirjoja ja tietokoneita, sieltä löytyy myös lounasravintola, kahvila ja ryhmätyötiloja - eli oikeastaan kaikki, mitä toimivaan opiskelija-arkeen tarvitaan. Viime aikoina olen kuitenkin ollut eniten innoissani kirjaston lepohuoneesta. Se on pieni, sängyllä varustettu huone, jossa voi käydä vetämässä päikkärit tai muuten vain pitää lepotauon kesken opiskelu-urakan. En tiedä, mikä taika lepohuoneessa on, mutta nukun siellä aina kuin tukki.

Kirjaston eri kerrokset näytillä.

Yliopistoliikunnan tilat: hyvän fiiliksen tuoja

Teen nyt tässä pienen paljastuksen: ennen kuin tulin yliopistoon, olin vannoutunut (koulu)liikunnan vihaaja ja myös melkoisen huonossa kunnossa. Jos joskus jaksoin juosta kahden puhelintolpan välin, pidin sitä jo suurena saavutuksena. Yliopistoliikunta tarjosi kuitenkin niin monta uutta ja eksoottisen kuuloista liikuntalajia, että jo pelkkä kokeilunhalu sai minut hakeutumaan ryhmäliikuntatunneille. Lopulta ryhmäliikunta vei sen verran mennessään, että kaikkein innokkaimpina kausina olen käynyt 1-2 jumpassa lähes joka arkipäivä. Yliopistoliikunnan tiloihin liittyykin monia hyviä muistoja siitä fiiliksestä, kun olen ylittänyt itseni ja ottanut luulot pois vanhalta ”en minä kuitenkaan 
osaa ” -minältä.

Yliopistoliikunnan liikuntavälinevarasto.

Vapaa-aikatila Lillukka: rakkain biletyspaikka

Lillukka on jokaisen juhlien järjestäjän unelma: tila, jonka voi vuokrata muutamalla kympillä omien opiskelijapippaloiden tai muiden rientojen pääpaikaksi. Ensimmäisen kerran tutustuin Lillukkaan fuksivuonna, kun uskaltauduin piipahtamaan siellä järjestetyissä toogabileissä. Sen jälkeen minua ovat johdattaneet Lillukkaan muun muassa kavereiden synttärit, kavereiden läksiäiset, ainejärjestön Runo & viini -illat sekä satunnaiset harrastuskokeilut. Lillukassa juhlat ovat yleensä astetta parempia, sillä siellä on enemmän tilaa (ja happea) kuin perusopiskelijakämpissä mutta intiimimpi tunnelma kuin baareissa.

Hassut hatut -bileet vuodelta 2013. Itse olin tässä vaiheessa iltaa ehtinyt jo hukata hattuni...

Jyväskylän kirpputorit: shoppailuterapiaa ja uusia ihastuksia

Jos joskus saisin viettää täysin kiireestä vapaan hemmottelupäivän, suuntaisin todennäköisesti ensimmäisenä kirppareille. Vanhojen tavaroiden penkominen ja vaatteiden sovittelu on oudon rentouttavaa ja tulee halvemmaksi kuin ”oikeissa” kaupoissa shoppailu. Kaiken lisäksi ihanien kirpparilöytöjen tekeminen vastaa parhaimmillaan ihastumisen tunnetta, joka saa koko loppupäivän näyttämään aurinkoisemmalta. Onnekseni Jyväskylästä löytyy monia hyviä kirppareita, joissa voi käydä ”terapoimassa” itseään. 

Kuva Suomen Punaisen Ristin kirpputorista, joka sijaitsee aivan yliopiston naapurissa.

3 kommenttia:

  1. Lisähaaste oli siis selfiekuvata nuo lempipaikat, mutta näyttää siltä et oot ottanu kuvat ite ja ottaen huomioon että muokkasin sun haastetta niin tämä voitaneen hyväksyä ;)

    VastaaPoista
  2. Apua tää onkin vähän hanklampi haaste, etenkin tolla selfielisällä :D Nooooo, katsotaan mitä saadaan aikaan. Kiitti haasteesta! :)

    Sara-lähettiläs

    VastaaPoista
  3. Linda: Kyllä, olet ihan oikeassa, olen ihan ite ottanut nuo kuvat. :) En ole tottunut ottamaan selfieitä, joten sen vuoksi annoin maisemien loistaa pääroolissa.

    Sara: Ainakin tästä haasteesta saa hyvän syyn ulkoiluun, kuten Linda mainitsikin FB:ssä. :D Ja tulee varmasti hienoja kuvia!

    VastaaPoista